miercuri, 3 iunie 2009

Apa magnetică

Apa magnetică

În secolul trecut fizicienii Ersted, Amper şi Maxwell au reuşit să explice electromagnetismul şi interacţiunile electromagnetice. Fiecare particulă electrizată (electron, ion) în mişcare produce un câmp magnetic. Mişcarea conductorului în câmpul magnetic, unde conductorul taie liniile forţei magnetice, duce la apariţia curentului electric în conductori (inducţia electromagnetică). Fiecare atom sau moleculă reprezintă un fel de magnet elementar din cauza mişcării permanente a electronilor în propriul înveliş electronic. Fiecare magnet are doi poli: nord (N) şi sud (S). Polii magnetului nu se pot separa.

Primii care au început oficial experimentele despre influenţa câmpului magnetic sunt cercetătorii ruşi I.V. Dardimov, V. Krilov şi I. Brehman.
În anul 1965 au făcut publice rezultatele care erau uimitoare. Au descoperit influenţa extrem de benefică a apei trecută prin câmpul magnetic asupra diferitelor plante şi animale. Ei au fost primii care au introdus aplicaţia practică a apei magnetizate în agricultură, iar în tehnică este cunoscut de asemenea că apa trecută prin câmpul magnetic lasă mult mai puţină piatră în conducte şi instalaţii şi totodată este mult mai puţin agresivă în contact cu diferitele elemente ale sistemelor tehnice. Acest efect se aplică în tehnică de mult timp. Cercetătorii ruşi au descoperit că şi ţiţeiul trecut prin câmpul magnetic nu lasă depuneri pe pereţii conductelor.
În mod deosebit este importantă descoperirea că betonul făcut cu ajutorul apei magnetice este mult mai rezistent la diverse influenţe atmosferice decât cel făcut cu apă normală.
În agricultură, cercetătorii ruşi au constatat că recolta de floarea soarelui s-a mărit cu 20%, a roşiilor cu 18%, a morcovilor cu 22% şi a cerealelor cu 50%. S-a constatat că apa magnetică îmbunătăţeşte calitatea roadelor, creşte durata lor, încolţirea seminţelor şi rezistenţa plantelor la diverse influenţe negative precum şi la boli.
Experimentele au fost conduse şi pe animale, de fapt apa magnetică a fost utilizată în alimentaţie. S-a descoperit că animalele adăpate cu astfel de apă sau alimentate cu hrană combinată cu apă magnetică aveau o creştere mai rapidă, o capacitate de reproducere mai bună, o mai mare rezistenţă la boli, păsările dădeau o mai mare producţie de ouă, iar vacile, de lapte.
Profesorul I.V. Utehin a cercetat aplicarea apei magnetice în alimentaţia umană. Aceste cercetări le-a făcut la Universitatea de Medicină din Moscova.
Cercetările au arătat că apa magnetică micşorează posibilitatea ca organismul să se îmbolnăvească sau de a fi influenţat de diferite infecţii şi măreşte vitalitatea generală psihică şi fizică. Cu alte cuvinte, oamenii care beau apă magnetică se îmbolnăvesc mai rar, se vindecă mai uşor, iar din punct de vedere psiho-fizic au o mai mare vitalitate. Dacă apa îmbogăţită magnetic se bea regulat, efectele se văd deja după câteva săptămâni, atât la persoanele sănătoase cât şi la cele bolnave. Profesorul Utehin a condus cercetările despre influenţa apei magnetice asupra organismului uman în timpul epidemiilor masive, precum gripa, şi a constatat că persoanele care foloseau apa magnetică pentru băut se îmbolnăveau mult mai rar decât cei care nu foloseau astfel de apă.
În afara îmbunătăţirii capacităţii de apărare a organismului (imunitate generală), utilizatorii apei îmbogăţite magnetic raportau şi accelerarea proceselor de vindecare în cele mai diferite tipuri de boli. Au fost constatate efecte benefice ale acestei ape asupra pielii, mai ales când e vorba de alergii, eczeme, psoriazis, precum şi bolile alergice ale căilor respiratorii. Apa magnetică are o influenţă pozitivă asupra sistemului cardio-vascular şi inainte de toate, micşorează hipertensiunea. Rezultate foarte bune au avut utilizatorii apei magnetice la dereglările şi bolile organelor digestive şi ale sistemului osos (modificări degenerative, artrită şi artroză). Astăzi în toate centrele de reabilitare din Rusia se foloseşte apa magnetică ca mijloc de ajutor medical, nu numai pentru băut şi pregătirea hranei, ci şi sub formă de comprese sau băi de vindecare.


Fenomenul apei magnetice

Cercetătorul francez J. Benvenist a descoperit în 1985 un fenomen incredibil, respectiv capacitatea memorării. Apa îşi „aduce aminte” de prezenţa substanţelor care cândva erau diluate în apă, chiar şi atunci când în ea nu mai există nici o moleculă a acestor substanţe. Această „memorie” se manifestă prin faptul că apa, care cândva avea în ea un compus activ biologic, în continuare, acţionează asupra organismelor vii asemănător, de parcă această substanţă încă s-ar afla în apă.
Benvenist a studiat influenţa alergenilor (substanţe care provoacă alergii) asupra granulocitelor bazofile. Cercetătorul a expus bazofilele unui antiserum diluat în apă ce provoca eliberarea histaminelor care se aflau în granulele din interiorul lor. Prin această acţiune, aceste globule din sânge devin degranulate, ceea ce schimbă reacţia lor de culoare cu anumiţi compuşi chimici. S-a urmărit astfel procentul de degranulare a globulelor în funcţie de gradul de diluare al antiserumului din apă.
Activitatea biologică a rămas neschimbată chiar şi atunci când diluţia era atât de mare încât în ea nu mai exista nici o moleculă a antiserumului. Asta înseamnă că ceva ce nu exista acţiona în continuare de parcă ar fi prezent. Acest efect demonstreză capacitatea de „memorare” a apei. Acestă descoperire este una dintre cele mai importante descoperiri ale ştiinţei.Vizionaţi:
- http://stiri.acasa.ro/articole/sanatate/magnetoterapia-o-metoda-ecologica-de-a-ne-schimba-viata (.... Pornind de la faptul ca organismul nostru contine 70 la suta apa, s-a constatat ca folosirea apei, tratata cu magneti, imbunatateste starea de sanatate, pentru ca regleaza functiile organelor vitale: regleaza circulatia si tensiunea, echilibreaza sistemul nervos, amelioreaza si regleaza procesele digestive, elimina toxinele, intareste sistemul imunitar, creste apetitul; de asemenea, este benefica in diverse afectiuni: astm, tuse, bronsite, febra. S-a observat o influenta pozitiva in cazul eczemelor, arsurilor, in afectiuni ale ficatului, rinichilor si stomacului. Unii medici au propus folosirea magnetilor ca adjuvanti in fazele incipiente de cancer, in boala Alzheimer, epilepsie, Parkinson...... )
- http://www.biodetectie.ro/procedura%20de%20tratament.html (.... Un consum de 2-3 litri de apa magnetizata pe zi dezintegreaza calculii renali si vezicali în circa 8-10 saptamîni.
In retentiile urinare trebuie sa se bea 50- 100 g apa magnetizata din jumatate în jumatate de ora zilnic.
Celulita si obezitatea dispar consumând 2-3 litri de apa magnetizata pe zi în asociere si cu tratament individualizat cu magneti..... )

Niciun comentariu: